FAQ


Veelvuldig Gestelde Vragen


Geef ons gerust een belletje, persoonlijk contact staat bij One2Kite bovenaan!

Hoeveel lessen heb je nodig om te kunnen Kitesurfen?

De meest gestelde vraag ever! Hoeveel uren er nodig zijn verschilt enorm van persoon tot persoon. Dit is nl. afhankelijk van heel veel persoonlijke factoren. Het begint al met de definitie van “kunnen Kitesurfen.” Sommige volstaan met genoeg basiskennis en willen met eigen materiaal zelf hun vaardigheden aanscherpen. Andere willen meer zelfvertrouwen opbouwen voordat ze zelfstandig gaan varen. Met onze gratis One2Kite Buddy app ben je natuurlijk nooit echt alleen. Wil je weten in hoeveel uur jij ongeveer zou kunnen leren Kite-surfen? Neem dan contact op met Tony voor een personal assessment en alle informatie omtrent onze Kitesurf lessen.

Wat voor les formaat (Groep of Prive) is het beste?

Voor iedereen geldt dat de enige goede leer methode prive lessen (1 of 2 personen) zijn. Groepslessen zijn alleen geschikt als introductie les. Met 1 vlieger op 3 personen kan men natuurlijk nooit echt goed leren Kitesurfen. De lessen kunnen op deze wijze ook niet gepersonaliseerd worden. Er zijn bepaalde kite-scholen die groepslessen met 3 of zelfs 4 personen pushen maar dit is puur uit winstbejag.

Zijn Groepslessen het goedkoopst?

Nee, per les deelt men namelijk 1 vlieger met 3 medestudenten. Een kleine rekensom leert ons dat in 3,5 uur elke leerling dan slechts 1 uur en 10 minuten vliegertijd heeft (in de praktijk zelfs minder). Wanneer je de uurprijs van prive lessen berekent zijn deze zelfs goedkoper dan groepslessen en staan garant voor echt leren kitesurfen met gepersonaliseerde coaching.

Waarom proberen bepaalde kitesurf scholen zoveel mogelijk groepslessen te verkopen?

Kitesurfen is big business en aan groepslessen verdienen ze het meeste. Ze spelen tevens in op het optisch bedrog dat groepslessen het goedkoopst lijken. Dit onder het mom van nieuwe mensen leren kennen (dan kun je beter naar de kroeg gaan). Ze werken met een heleboel (goedkope) freelance “instructeurs” (vele zijn niet gecertificeerd). Ze proberen niet allen zoveel mogelijk leerlingen er “doorheen te jassen” maar ook om daarna een volledige Kitesurf set aan je te verkopen.

Geen “vast” programma maar gepersonaliseerde coaching, wat houdt dit precies in?

Het leer process van persoon tot persoon verschilt enorm. Momenteel verzorgt Head instructor Tony zelf alle lessen in Nederland. Tony hanteert geen “vast” programma maar een gepersonaliseerde coaching. Dit vereist buiten ervaring tevens kennis van de menselijke psyche. Tony heeft inmiddels heeft 22 jaar ervaring als Kitesurf instructeur en een achtergrond in de Sport Performance Psychologie. Hij weet niet alleen het beste uit je te halen maar stimuleert en leert je ook om om te gaan met je frustraties en zelfopgelegde (ego beschermende) limitaties die je er van weerhouden om je gestelde doelen te bereiken (Het stemmetje in je hoofd: “kan ik dit wel leren, is dit wel iets voor mij?”)

Krijg ik een vaste instructeur of kan dit wisselen?

Momenteel in seizoen 2023 worden alle lessen verzorgt door Tony (head instructor) persoonlijk. Sowieso krijgt men bij One2Kite altijd 1 vaste instructeur. Voor kwaliteitslessen is het hebben van een vaste instructeur een absolute must. Een ieder die wat anders beweert houdt er een dubbele agenda op na.

Heeft One2Kite vaste lestijden of zijn jullie flexibel?

We hanteren geen vaste lestijden maar zijn (heel) flexibel. We kijken naar de windverwachting en denken ook met je mee met inplannen van de lessen. Op voorhand kun je natuurlijk je lessen inplannen. Maar het komt met regelmaat voor dat je gebeld wordt als de wind ons goede kansen geeft om les te geven. One2Kite is actief van zonsopgang tot zonsondergang dus we hebben een optimale keuze om te lessen.

Bij andere scholen zijn de lessen maar beperkt geldig, hoe zit dat bij One2Kite?

Bij One2Kite zijn je betaalde lessen ONBEPERKT geldig. Dit betekend zelfs dat je de lessen mee kan nemen naar een nieuw seizoen.